Käyttöohjeet ja materiaalit

Käyttöohjeet

Liimattavat nimikointitarrat

Liimattavat nimikointitarrat ovat todella helppokäyttöisiä – ei silittämistä, ei ompelua – aseta tarrat vain haluamaasi kohtaan (vaatteissa aina pesuohjelappuun tai kiiltäväpintaiseen logolappuun ) ja paina kunnolla kiinni. Tarrat soveltuvat lähes minkä tahansa tavaran, esineen tai vaatteen nimikoimiseen. Ne kestävät hyvin kulutusta sekä ovat tiskikone- ja pesukonepesun kestäviä.

1) Puhdas ja kuiva pinta

Kiinnitä nimikointitarrasi tasaiselle puhtaalle ja kuivalle pinnalle. Tarrat kiinnittyvät useimmille pinnoille, paitsi silikonipintaisille materiaaleille, hyvin epätasaisille, kuvioiduille pinnoille tai nukkaantuville pinnoille (kuten jotkut fleece-, villa ja sukkamateriaalit). Vaatteita nimikoitaessa suosittelemme kiinnittämään tarrat hieman kiiltäväpintaisiin pesuohje- tai logolappuihin. Suoraan vaatteen kankaaseen kiinnitettynä tarrat irtoavat helposti pesussa.

2) Paina kiinni vahvasti

Tarrasi kiinnittyvät parhaiten kun painat ne napakasti kiinni valitsemaasi pintaan ja pidät huolta että tarran alle ei jää ilmakuplia. Varmista vielä kiinnittyminen painelemalla tarraa, erityisesti reunojen alueelta.

3) Kiinnittymisaika 24 h

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi, anna tarran kiinnittyä kunnolla odottamalla 24 h ennen tuotteen käyttöönottoa ja/tai pesua tiski- tai pesukoneessa.

4) Tarkista kiinnitys

Varmuuden vuoksi tarkista vielä tarran kunnollinen kiinnittyminen ennen kuin annat nimikoidun tuotteen lapsen käyttöön.

5) Suojaa tarrat suojatarroilla

Nimikoidessasi kenkiä tai tavaroita (esim. leluja tai harrastusvälineitä) Mini Pilkku-, Pilkku Monsteri- tai Mini Boxi-tarroilla, suosittelemme kiinnittämään niiden päälle pakkauksessa mukana tulevan läpinäkyvän suojatarran - näin tarra kestää paremmin kulutusta. Vaatteita nimikoitaessa suojatarra varsinaisen nimikointitarran päällä ei ole tarpeen.

Tarrat soveltuvat mm. seuraavien vaatteiden, asusteiden ja tavaroiden nimikoimiseen:

- paidat, housut, mekot, alusvaatteet, sukkahousut…

- ulkovaatteet, pipot, hanskat…

- kengät, kumisaappaat, tossut…

- reput, vihkot, kynät, kirjat…

- aurinkolasit, juomapullot, eväslaatikot, astiat, lelut...

- urheiluvälineet, kuten mailat, pallot, luistimet, kypärät...

HUOM! Kesä-aikaan vältä tarran joutumista kosketuksiin aurinkovoiteen kanssa - tarrasta voi irrota väriä.

Nimikoi sisätossut

Helpota päiväkoti ja koulu arkea nimikoimalla tavarat ja vaatteet, jotka lähtevät lapsen mukaan.

Pidä rakkaimmat lelut tallessa

Nimikoi pehmolelut, pikkuautot ja muut suosikkilelut. Näin - mikäli kävisi niin ikävästi, että ne katoaisivat - ne löytävät helpommin takaisin omistajalleen.

Nimikoi koulutarvikkeet

Nimikoimalla kynät, koulukirjat ja vihkot helpotat tavaroiden löytämistä takaisin oikealle omistajalleen.

Käyttöohjeet

Silitettävät nimikointitarrat

Silitettäviä nimilappuja suositellaan käytettäväksi sellaisten tuotteiden nimikointiin joihin liimattavia nimilappuja ei voi kunnolla kiinnittää, kuten vaatteisiin joissa ei ole pesuohjemerkintälappuja tai logoetikettejä. Ne soveltuvat hyvin esim. sukkien, villahanskojen ja fleecetakkien merkintään. Tärkeä huomioitava asia on se, että pinnan johon silitettävä nimilappu kiinnitetään, tulee kestää silitystä kuumalla silitysraudalla.

Tyhjennä vesi pois ja kuumenna silitysrautaa n. 5 min ajan. Irrota nimilappu tausta-arkistaan ja sijoita se vaatteen päälle haluamaasi kohtaan. Aseta pala leivinpaperia nimilapun päälle niin että se peittyy kokonaan ja paina kuumalla, kuivalla silitysraudalla 10-20 sek. ajan (herkemmillä tekstiileillä, esim. nylon, 5-10 sek. saattaa riittää). Anna paperin jäähtyä ennen irrottamista ja tarkista sitten tarran kiinnittyminen. Mikäli kiinnitys on onnistunut kunnolla, tulisi sinun nähdä kankaan rakenne nimilapun läpi. Jos nimilapun reunat eivät ole kunnolla kiinnittyneet, toista silitys uudelleen.

HUOM! Älä silitä suoraan nimilapun päältä (ilman leivinpaperia) sillä kuuma rauta saattaa sulattaa sen.

Huolehdithan siitä, että silitysrauta on riittävän kuuman. Mikäli lämpötila on liian alhainen, nimilappu ei kiinnity kunnolla tai saattaa irrota pesussa.

Materiaalit

Tarramonsteri-nimikointitarrat valmistetaan laadukkaista, kestävistä tarramateriaaleista ja tekstien sekä kuvien painamiseen käytetään liukenemattomia, myrkyttömiä (EU:n turvallisuusdirektiivien mukaisia) musteita. Tarrat valmistetaan painostudiollamme Helsingin Lauttasaaressa aina räätälöidysti, asiakkaan toiveiden mukaisiksi. Pidämme tärkeänä tarrojen käytännöllisyyttä, kestävyyttä sekä asiakkaan mahdollisuutta suunnitella tarrasta omannäköisensä - tavoitteenamme on tarjota helppo, hauska, hyödyllinen tuote - eli helpottamaan kiireistä arkea.